Укравтодор вперше розмістив євробонди на Лондонській біржі під держгарантії

Укравтодор вперше розмістив євробонди на Лондонській біржі під держгарантії

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) вперше розмістило євробонди на Лондонській фондовій біржі під державні гарантії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці.

"Завдяки цій транзакції для оновлення дорожньої інфраструктури розміщено 700 млн доларів США під 6,25% на строк 7 років", - написав міністр.

За словами Кубракова, серія бондів «Велике будівництво» отримала історично низьку ставку у порівнянні з попередніми українськими суверенними розміщеннями у доларах США. У ході розміщення Укравтодор отримав заявок на майже 2,4 млрд доларів США, що більш як втричі перевищило запланований обсяг випуску.

Міністр підкреслив, що це демонструє значний інтерес з боку глобального фінансового ринку та підтверджує довіру до України як держави, і до великих інфраструктурних проєктів зокрема.

Організатори випуску єврооблігацій: спільні букранери та спільні лід-менеджери – J.P. Morgan та Dragon Capital, ко-менеджер - АТ «УкрЕксімбанк».

Як повідомлялося, Олександр Кубраков на форумі «Україна 30» 22 лютого повідомив, що у складі Укравтодору буде створено акціонерне товариство, яке займеться залученням довгострокового фінансування. Ця фінансова установа зможе формувати статутний капітал через випуск інфраструктурних облігацій, створювати спільні підприємства та залучати інституційних інвесторів.

Читайте також: В Укравтодорі заявляють про скорочення збитковості завдяки «Великому будівництву»

Зеленський назвав випуск Укравтодором євробондів для “Великого будівництва” історичною подією.

Випуск єврооблігацій Укравтодору на Лондонській фондовій біржі з однією з найнижчих процентних ставок в історії євробондів України демонструє довіру міжнародних інвесторів і сприяє розбудові країни.

Про це написав Президент Володимир Зеленський у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

“Історична подія для України – Укравтодор успішно розмістив дебютний випуск єврооблігацій для реалізації програми “Велике будівництво”. Процентна ставка – одна з найнижчих в історії євробондів України. Це демонструє довіру міжнародних інвесторів і сприяє розбудові успішної України”, - зазначив Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-