Україна взяла участь у зустрічі міністрів країн – членів Кернської групи

Україна взяла участь у зустрічі міністрів країн – членів Кернської групи

Укрінформ
Заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка на чолі української делегації взяв участь у зустрічі міністрів країн – членів Кернської групи в онлайн форматі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМУ.

Генеральний директор СОТ Нгозі Оконджо-Івеала визнала лідируючу роль Кернської групи у переговорах щодо сільського господарства та вітала спільну заяву Кернської та Африканської груп, в якій сторони висловили готовність конструктивно співпрацювати між собою.

Міністри Кернської групи підкреслили важливість досягнення амбітних, конкретних та справедливих результатів у сільському господарстві на 12-ій Конференції міністрів СОТ, яка відбудеться 30 листопада – 03 грудня 2021 року в м. Женева (Швейцарська Конфедерація). Також вони підтвердили свою відданість досягненню прогресу у всіх компонентах сільського господарства – внутрішній підтримці, доступі до ринку та експортній конкуренції з метою забезпечення збалансованого та поступового процесу реформ і гарантування того, щоб члени СОТ належним чином виконували домовленість про скасування експортних субсидій.

У своєму виступі Торговий представник України Тарас Качка наголосив на важливості для України досягнення суттєвого результату у переговорах, як за напрямом внутрішньої підтримки сільського господарства, так і щодо доступу до ринку сільськогосподарських товарів з метою скорочення дисбалансу між рівнем зобов’язань членів СОТ.

“Тарас Качка висловив сподівання, що рішення 12-ої Конференції міністрів у сфері сільського господарства надасть позитивний і конкретний імпульс довгоочікуваному процесу подальшого реформування системи торгівлі сільськогосподарською продукцією та наголосив на готовності України до конструктивної співпраці з цих питань з членами Кернської групи задля досягнення спільної мети”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Качка назвав податкову амністію найяскравішою подією тижня

Як зазначається, за результатами зустрічі було розповсюджено заяву Групи, в якій учасники закликали прийняти на 12-й Конференції міністрів рішення, яке б забезпечило суттєву реформу внутрішньої підтримки сільського господарства та в подальшому забезпечило справедливу та стійку торгівлю сільськогосподарською продукцією.

Кернська група об’єднує 19 провідних країн – експортерів сільськогосподарської продукції, що виступають за лібералізацію торгівлі сільськогосподарськими товарами у рамках переговорів Світової організації торгівлі. У 2020 році Україна отримала статус спостерігача цієї групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-