Запуск ринку землі сприятиме зростанню економіки - Шмигаль

Запуск ринку землі сприятиме зростанню економіки - Шмигаль

Укрінформ
Реформа ринку землі, яка буде запущена через тиждень, сприятиме зростанню економіки. Аграрії, які багато років працюють на землі, отримають переважне право її викупу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 23 червня.

«Зростанню економіки буде сприяти ще одна реформа, яка буде запущена через тиждень. Ми говоримо про запуск ринку землі. Сьогодні внесемо деякі зміни в порядок ведення реєстру речових прав на нерухоме майно. Це дозволить забезпечити повністю коректну процедуру продажу, правильного оформлення всіх відомостей у реєстрі», - сказав Шмигаль.

Він акцентував увагу на тому, що всі угоди купівлі-продажу будуть перевірятися на дотримання вимог закону.

«Ще раз підкреслюю: ринок землі – це про справедливість. Коли громадяни України зможуть, нарешті, вільно розпоряджатись своїм майном, як це передбачено Конституцією нашої держави. Так само ринок землі - це про економічний розвиток держави і успішність українських аграріїв», - зазначив прем’єр.

Він звернувся до профільного міністра із проханням звернути увагу на необхідність інформаційного забезпечення реформи.

«Міністерство аграрної політики має забезпечити необхідний рівень інформації, аби люди на місцях зрозуміли всі переваги земельної реформи», - підсумував керівник уряду.

Читайте також: Лещенко: Завдання на 10 років - розширювати площі органічних земель

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». 28 квітня його підписав Президент Володимир Зеленський.

Документ передбачає, що з липня 2021 року скасовується мораторій на продаж аграрної землі, крім земель державної власності. Набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення можуть громадяни України, територіальні громади, держава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-