Обшуки в Нафтогазі: Вітренко обіцяє сприяти розслідуванню

Обшуки в Нафтогазі: Вітренко обіцяє сприяти розслідуванню

Відео
Укрінформ
Голова правління «Нафтогазу України» Юрій Вітренко назвав обшуки в НАК черговою перевіркою, яка не має дивувати, та пообіцяв максимально сприяти об’єктивному розслідуванню.

Про це Вітренко сказав у п’ятницю, перебуваючи з візитом у Вашингтоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З одного боку, Державна фіскальна служба постійно перевіряє «Нафтогаз». Тобто, нічого дивного в тому, що відбувається чергова перевірка окремих питань, немає. З другого боку, дійсно, такий спосіб (обшуки – ред.) виглядає відносно незвичним», - зазначив керівник Нафтогазу.

Він повідомив, що за інформацією, яку отримав від своїх співробітників із Києва, ДФС вважає, що НАК була недостатньо відкритою в минулому, не надавала необхідних документів та пояснень.

Читайте також: У Нафтогазі спростували фейки навколо візиту Вітренка до США

«Цього разу я особисто забезпечу максимальну відкритість, аби ми надали всі необхідні документи й пояснення. Я сподіваюся, в такий відкритий спосіб ми зробимо так, щоб не було ніяких проблем щодо об’єктивного розслідування цієї конкретної ситуації, і в майбутньому щоб не було недовіри до діяльності компанії», - підкреслив Вітренко.

За його словами, важливо забезпечити відкритість Нафтогазу – в тому числі для міжнародних партнерів.

«Для нас дуже важливо зараз, щоб ніхто не міг використовувати якісь політичні спекуляції навколо Нафтогазу як виправдання, наприклад, подальшого будівництва «Північного потоку-2», або виправдання певної депріоритезації», - сказав керівник НАК.

Читайте також: Нафтогаз за 10 місяців збільшив клієнтську базу в чотири рази

Вітренко зауважив, що важливо також не допустити «затьмарення» українського питання у відносинах зі США політичними спекуляціями навколо Нафтогазу. Він також зазначив, що «забезпечить усе необхідне зі свого боку для об’єктивного розслідування».

Як повідомляв Укрінформ, ДФС у п’ятницю провела низку обшуків у приміщеннях НАК «Нафтогаз України» в рамках розслідування кримінального провадження за фактом ймовірного ухилення службових осіб компанії від сплати ПДВ на суму 2,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-