У Мінекономіки прогнозують зростання ВВП за підсумками ІІ кварталу

У Мінекономіки прогнозують зростання ВВП за підсумками ІІ кварталу

Укрінформ
Економіка України у другому кварталі 2021 року залежить тривалості та ступеня жорсткості карантинних обмежень, проте, з огляду на низьку базу порівняння, вийде на позитивний тренд.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в огляді економічної активності за квітень, оприлюдненому на сайті Міністерства економіки.

"У ІІ кв. 2021р. економічне відновлення хоч і продовжуватиме залежати від частоти, тривалості та ступеню жорсткості карантинних обмежень, проте з урахуванням низької бази порівняння минулого року та процесів вакцинації як у світі, так і всередині країни, пристосованості бізнесу до роботи в історично нових умовах, вийде на позитивний тренд", - ідеться в документі.

Читайте також: В Україні уповільнився спад економіки

Як повідомляв Укрінформ, за травневим прогнозом Мінекономіки, зростання ВВП у 2021 році становитиме 4,1%. Раніше у міністерстві прогнозували, що зростання валового внутрішнього продукту цього року має становити 4,6%. Через втрати, пов'язані з посиленням і продовженням карантинних обмежень, НБУ погіршив прогноз зростання ВВП у 2021 році з 4,2% до 3,8%. Світовий банк залишив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України у 2021 році на рівні 3,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-