МВФ заявляє про певний прогрес у переговорах з Україною

МВФ заявляє про певний прогрес у переговорах з Україною

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд продовжує «тісну взаємодію» з Києвом в контексті першого огляду програми Stand-by та говорить про досягнення «певного прогресу» для отримання наступного траншу, однак зазначає, що треба зробити більше.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо перебувати, я би сказав, у тісній взаємодії з українською владою щодо прогресу в напрямку завершення цього першого огляду (програми МВФ - ред). Це означає, що ми ведемо дискусії про імплементацію політичного курсу та реформ за цією програмою», - зазначив представник Фонду.

Читайте також: Опозиція блокує ухвалення законопроєктів для продовження співпраці з МВФ – Арахамія

Він уточнив, що обговорення ведуться, зокрема, про посилення управління Національним банком; вдосконалення законодавчої та нормативної бази щодо контролю банківської діяльності; зменшення середньострокового бюджетного дефіциту; а також законодавчих зусиль щодо відновлення та зміцнення антикорупційної системи і системи судочинства в Україні.

«Певного прогресу досягнуто, але необхідно зробити ще більше для завершення цього першого огляду», - зазначив представник МВФ.

Читайте також: Шмигаль заявляє про значний прогрес у законодавчій роботі для траншу МВФ

Як повідомляв Укрінформ, МВФ 9 червня 2020 року затвердив 18-місячну програму Stand By для України на близько $5 мільярдів. Після виділення першого траншу в розмірі $2,1 млрд одразу на початку роботи програми були заплановані чотири огляди за програмою, за результатами яких Фонд приймає рішення про виділення наступних траншів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-