Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США та посилення епідемії в Азії

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США та посилення епідемії в Азії

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в четвер, 22 квітня, на даних про несподіване зростання запасів у США та побоюваннях щодо попиту на пальне на тлі посилення пандемії в азійських країнах.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $65,09 за барель, що на $0,23 (0,35%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $61,11 за барель, що на $0,24 (0,39%) нижче рівня на закриття попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $65,32 та $61,35 відповідно.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 594 тис. барелів, при прогнозному зниженні на 2,9 млн барелів. Про це свідчать дані Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA). Це перше за чотири тижні зростання запасів нафти в США. Товарні запаси бензину зросли на 85 тис. бар. Комерційні запаси дистилятів зменшилися на 1,07 млн ​​бар.

Інвестори стурбовані відновленням зростання захворюваності на COVID-19 у низці азійських країн, що ставить під сумнів перспективи відновлення глобального попиту.

За минулу добу в Індії зареєстровано близько 300 тис. нових випадків зараження COVID-19. При цьому в деяких регіонах країни було зафіксовано новий штам коронавірусу з потрійною мутацією.

У той час як фондові ринки змогли перервати 2-денний тренд зниження й перейти до зростання, нафтові ф'ючерси падають третій день поспіль. За цей час чорне золото подешевшало на 3-3,5%. Основні ризики пов'язані з продовженням епідемії коронавірусу в Індії та Японії, третьому й четвертому за значущістю світових імпортерів нафти.

Читайте також: Укргазвидобування виграло тендер на користування надрами Юліївського родовища

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 64,88 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 65,03 долара за барель, що на 29 центів нижче рівня закриття торгів ($65,32).

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-