Завершення реформи митниці планується до кінця року – Гетманцев

Завершення реформи митниці планується до кінця року – Гетманцев

Укрінформ
Реформу Державної митної служби планують завершити до кінця року.

Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв‘ю Укрінформу.

«До кінця цього року ми маємо завершити реформу (реформу митниці – ред.)», – сказав Гетманцев.

Він також підкреслив, що рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 квітня 2021 щодо застосування санкцій проти контрабандистів сприятиме процесу реформування митниці.

Читайте також: Деякі із «топдесятки» контрабандистів незаконно вивозили цигарки з ОРДЛО - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, на черговому засіданні РНБО 2 квітня 2021 року ухвалила рішення щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до ряду фізичних і юридичних осіб. Цим рішенням РНБО підтримала внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших санкцій строком на три роки до десяти фізичних осіб, які підозрюються у контрабандистській діяльності.

Одразу після засідання РНБО понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – керівники митниць та митних постів, були відсторонені від виконання своїх посадових обов’язків.

4 квітня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким увів у дію відповідне рішення РНБО.

У грудні 2019 року в Україні офіційно почала працювати нова Державна митна служба. Нова митниця – це фактично запущений з нуля новий орган, який складатиметься з чотирьох ключових елементів: сучасна європейська інфраструктура, однакові й зрозумілі правила гри для всіх, швидкий та зручний сервіс, нова кадрова політика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-