В Україні подешевшали хліб, яйця, картопля і не тільки

В Україні подешевшали хліб, яйця, картопля і не тільки

Укрінформ
За тиждень, із 5 по 11 квітня, в Україні зафіксовано зниження вартості деяких соціальних продуктів. Зокрема, подешевшали деякі види хліба, круп, масла вершкового, яєць, цибулі, моркви та картоплі.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінекономіки, про це йшлося на координаційній зустрічі заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького з представниками торговельних мереж і профільних асоціацій стосовно цін на продукти харчування.

«За даними оперативного моніторингу Держстату споживчих цін на соціально значущі товари, спостерігається стабілізація цінової ситуації – ріст цін зупинився, і підстав для подальшого зростання не вбачається. Також за останній тиждень зафіксовано зниження вартості деяких соціальних продуктів, зокрема, деяких видів хліба, круп, масла вершкового, яєць, цибулі, моркви та картоплі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Яйця, цукор та олія: Антимонопольний комітет з’ясує, чому ростуть ціни

Зазначається, що, за оцінками представників рітейлу, до Великодніх свят цінова ситуація на продукти залишатиметься стабільною. Зокрема, представники Союзу птахівників України підтвердили, що у найближчий місяць збільшення цін на яйця та м’ясо птиці не передбачається. Представники НАЦУ «Укрцукор» також наголосили, що немає передумов для зростання ціни на цукор.

Що стосується цінової ситуації на внутрішньому ринку цукру, "було відмічено, що попит і пропозиція збалансовані, зростання цін не спостерігається. На сьогодні оптово-відпускні ціни складають 21,35-22 грн/кг з ПДВ", повідомили в пресслужбі «Укрцукру»

Читайте також: Шмигаль побачив поліпшення споживчих настроїв українців

Зокрема, це пов’язано з очікуванням найближчим часом на імпорт в Україну 120 тис. тонн цукру-сирцю для подальшої переробки на внутрішньому ринку. Також у деяких регіонах України оптово-відпускна ціна на цукор вже знизилась.

У Мінекономіки заявили, що підтримують постійний діалог з виробниками харчової продукції та рітейлерами, а також здійснюють низку інших заходів для забезпечення цінової стабільності на продовольчому ринку.

Читайте також: Молочні продукти залишаються лідерами серед фальсифікату

За недавнім повідомленням Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), світові ціни на продовольство зростають десятий місяць поспіль. Зростання цін, яке обумовлюється об’єктивними чинниками, є загальносвітовою тенденцією. 

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату,у березні 2021 року споживчі ціни в Україні збільшилися на 1,7% порівняно з попереднім місяцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-