Яйця, цукор та олія: Антимонопольний комітет з’ясує, чому ростуть ціни

Яйця, цукор та олія: Антимонопольний комітет з’ясує, чому ростуть ціни

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) досліджує природу підвищення роздрібних цін на яйця та соняшникову олію і розпочав розслідування причин зростання цін на цукор.

Як передає Укрінформ, про це розповіла голова Комітету Ольга Піщанська у своєму блозі, повідомляє пресслужба АМКУ.

«Нині досліджуємо природу підвищення роздрібних цін на яйця, цукор і соняшникову олію. Щодо цукру уже почали розслідування. Стосовно решти продуктів з’ясовуємо, на якій ланці відбулося первинне подорожчання. Це може бути рівень виробника, постачальника або торгівельної мережі. Визначаємо, чи були у суб’єктів господарювання об’єктивні підстави так чинити, і чи має це подорожчання ринкове підґрунтя», - написала Піщанська.

За її словами, поки зарано говорити, чи є підстави для початку розслідування щодо яєць та олії. Перед прийняттям рішення про застосування засобів впливу комітет враховуватиме особливості кожного товарного ринку, з’ясує цінові амплітуди на міжнародних біржах тощо.

«Зрештою, з’ясувавши ці маркери, можемо робити обґрунтований висновок щодо наявності чи відсутності порушень та застосовувати засоби впливу на порушників», - підкреслила очільниця Комітету.

Читайте також: АМКУ почав розслідування ймовірної змови на ринку цукру

Як повідомляв Укрінформ, АМКУ 5 квітня 2021 року розпочав справу проти групи компаній «Астарта» та ТОВ «Радехівський цукор» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку первинної реалізації білого бурякового цукру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-