В Україні запустять пілотні проєкти зрошення у трьох областях

В Україні запустять пілотні проєкти зрошення у трьох областях

Укрінформ
Основним завданням уряду цього року в питанні розвитку іригаційних систем є запуск пілотних проєктів у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях України.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з обговорення проєкту зрошення земель, повідомляє Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

«Запуск пілотних проєктів зрошення земель вже цього року є частиною урядової Стратегії зрошення та дренажу в Україні на період до 2030 року та завданням Президента. Це питання ми виносимо на державний рівень, аби і виробники, й інвестори розуміли, що для України це ключовий вектор розвитку», - сказав Шмигаль.

Прем’єр додав, що потрібно визначити об’єкти, які будуть модернізовані в межах пілотних проєктів зрошення земель, та залучити інвестиційні кошти для їх реалізації. Зокрема, як зауважив Шмигаль, вже є погодження міжнародних партнерів стосовно можливості залучення кредитних ресурсів для розвитку іригаційних систем в Україні.

Глава уряду заслухав бачення голів ОДА щодо проєкту зрошення земель. Керівники обласних держадміністрацій доповіли про стан меліоративної інфраструктури у своїх регіонах, розповіли про вжиті заходи в напрямку виконання стратегії та запропонували об’єкти для можливої реалізації пілотних проєктів.

Читайте також: У південних областях запустять пілотний проєкт з відновлення зрошення

У нараді взяли участь міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, міністерства фінансів, голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім, очільник Одеської ОДА Сергій Гриневецький і голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-