Лівія зацікавлена у поставках соняшникової олії та інших продуктів з України

Лівія зацікавлена у поставках соняшникової олії та інших продуктів з України

Укрінформ
Розширення співпраці та збільшення товарообігу між Лівією та Україною обговорили голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька і Повірений у справах Держави Лівія в Україні Бенісса Адел.

Пан Адел висловив, зокрема, зацікавленість в експорті з України до Лівії соняшникової олії, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

Також під час зустрічі обговорювалася можливість експорту до Лівії зернової та плодово-ягідної продукції українських виробників.

Магалецька наголосила, що Держпродспоживслужба всіляко підтримує розширення переліку товарів у двосторонній торгівлі.

«Ми отримуємо відповідні запити українських виробників. Впевнена, співпраця між Лівією та Україною має великий потенціал», - сказала керівник відомства.

Раніше обидві країни погодили форми міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту з України до Лівії великої рогатої худоби, м’яса птиці й продуктів з нього. Крім того, зараз узгоджується ветеринарний сертифікат на експорт молока та молочних продуктів.

Читайте також: Україна і Азербайджан переходять на нові правила торгівлі

Як повідомляв Укрінформ, нові правила експорту та імпорту між Україною та Азербайджаном діятимуть з 13 квітня 2021 року, коли втратить чинність Угода про співробітництво в галузі ветеринарії, підписана ще в рамках СНД у 1993 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-