Нацбанк виключив дві компанії з реєстру фінустанов

Нацбанк виключив дві компанії з реєстру фінустанов

Укрінформ
Національний банк України виключив дві компанії з Державного реєстру фінансових установ на підставі поданих ними заяв, а також уніс до держреєстру одного нового учасника ринку. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного банку.

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг на засіданні 26 березня 2021 року ухвалив рішення про виключення з Державного реєстру фінансових установ ТОВ "ФК "Анхель" та ПРАТ "СТ "Стройполіс".

ТОВ "ФК "Анхель" мало чотири ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання послуг з факторингу, на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, та надання гарантій. Ліцензії були анульовані 5 березня 2021 року. Активи фінансової компанії становили 385 млн грн або 0,2% від загального обсягу ринку фінкомпанії станом на 1 січня 2021 року.

ПРАТ "СТ "Стройполіс" мало 24 ліцензії на обов’язкові та добровільні види страхування. Усі ліцензії були анульовані за власною заявою компанії 26 березня 2021 року. Обсяг страхових премій компанії за 2020 рік становив 108,7 млн грн. Частка ринку компанії за страховими преміями становила 0,27% від загального обсягу страхових премій. Компанія займалася переважно страхуванням від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ, а також страхуванням майна. Частка премій від цих видів страхування становила 83,9% від валових страхових премій компанії станом на 31 грудня 2020 року. Компанія зазначила, що станом на 1 березня 2021 року основна частина договорів припинена у зв’язку з завершенням строку їх дії, а страховий портфель діючих договорів передано за договором про передачу страхового портфеля. У компанії не має зобов’язань за договорами страхування чи перестрахування та невиконаних (або прострочених) зобов’язань перед страхувальниками.

Читайте також: Шість компаній поповнили небанківський ринок – НБУ

Крім того, Національний банк уніс до Державного реєстру фінансових установ одного нового учасника ринку – ТОВ "ФК "Авіла Фінанс". Фінансова компанія отримала три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, а також на надання послуг з факторингу. Також на цьому ж засіданні Комітету Національний банк України прийняв рішення видати ТОВ "Інтелпей" три ліцензії – на надання послуг з фінансового лізингу, на надання коштів у позику, в тому числі й на умовах фінансового кредиту, а також на надання послуг з факторингу. ТОВ "Інтелпей" було унесено до Державного реєстру фінансових установ 19 лютого 2021 року.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 липня 2020 року Національний банк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-