Нафта дорожчає в надії на збереження квот на видобуток ОПЕК+

Нафта дорожчає в надії на збереження квот на видобуток ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту підвищуються в середу, 31 березня, після падіння напередодні в надії, що ОПЕК+ продовжить обмеження поставок сировини до травня.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $64,46 за барель, що на $0,32 (0,5%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX виросла на $0,29 (0,48%) - до $60,84 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $64,14 і $60,55 відповідно.

У центрі уваги ринку в середу - зустріч міністерського моніторингового комітету ОПЕК+, який оцінить ситуацію на ринку перед обговоренням міністрами держав квот на видобуток нафти в травні. Зустріч міністрів пройде в четвер. Технічний комітет ОПЕК+ на засіданні у вівторок у якості основного варіанту розглянув продовження поточних квот на травень і збереження добровільних обмежень Саудівської Аравії на 1 млн барелів нафти на добу.

«Очікується, що ОПЕК+ продемонструє дисципліну поставок, що неодмінно вплине на ринок», - наголосив аналітик по сировинних товарах в Commonwealth Bank Вівек Дхар.

Минулого місяця ОПЕК+ здивувала ринок, погодившись продовжити обмеження пропозиції тоді, коли здавалося, що попит на паливо відновлюється. Незначні винятки були тоді зроблені для Росії і Казахстану.

Тим часом дані Американського інституту нафти (API) показали, що за підсумками минулого тижня запаси сирої нафти в США зросли на 3,9 млн бар. при прогнозному зростанні на 100 тис. бар.

Читайте також: АМКУ оштрафував автозаправки проєкту «Авіас» на 4,7 мільярда

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 64,49 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,02 долара за барель, що на 15 центів вище за рівень закриття торгів ($64,17).

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-