Укроборонпром звернувся до СБУ, бо може втратити контроль над одним з підприємств

Укроборонпром звернувся до СБУ, бо може втратити контроль над одним з підприємств

Укрінформ
ДК "Укроборонпром" звернувся до Служби безпеки України із заявою про загрозу втратити державний контроль за діяльністю одного зі своїх підприємств, а саме ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба концерну.

Там вважають, що умисні дестабілізація та блокування роботи стратегічного підприємства ОПК одним із приватних акціонерів можуть завдати шкоди обороноздатності країни.

Як зазначається, з 2011 року Укроборонпром здійснює управління корпоративними правами ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова, яке має стратегічне значення для економіки та безпеки України. Підприємство спеціалізується на розробці та серійному виробництві безпілотників та пересувних лабораторій вимірювальної техніки. Концерн управляє 50,0001% акцій Товариства, що належать державі; ще 40% належать ТОВ "Меридіан Союз", яке контролюється Вадимом Грибом та його сином Романом.

Читайте також: Укроборонпром готовий узяти в управління активи «Мотор Січі» - Гусєв

Упродовж останніх років ТОВ "Меридіан Союз", користуючись своїми правами акціонера, свідомо та системно перешкоджає спробам Концерну привести статут та органи управління ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова у відповідність із вимогами чинного законодавства України. Через це товариство досі продовжує здійснювати діяльність в організаційно-правовій формі "відкрите акціонерне товариство", яку було скасовано Законом України "Про акціонерні товариства" ще 2009 року. Таким чином, органи управління товариства сформовані та здійснюють діяльність згідно зі статутом, що не відповідає зміненому законодавству.

Крім іншого, наголошує пресслужба, ТОВ "Меридіан Союз" систематично зриває та саботує роботу наглядової ради стратегічного підприємства. Це відбувається шляхом шантажу, погроз, судового оскарження кожної дії та рішення наглядової ради, а також, віднедавна, звинувачень на адресу представників Концерну у нібито вимаганні неправомірної вигоди.

Читайте також: Гусєв розповів про проблеми реформування Укроборонпрому

Таким чином, стверджують у концерні, держава в особі Укроборонпрому вже декілька років не може повноцінно реалізовувати свої функції з управління оборонним підприємством. А це безпосередньо впливає на ефективність господарської діяльності ВАТ "Меридіан" ім. С.П. Корольова та обсяги продукції, яка виробляється для потреб Збройних сил України в умовах війни.

Читайте також: Укроборонпром завершив інвентаризацію земель

Востаннє безпідставні та голослівні звинувачення у вимаганні неправомірної вигоди було оприлюднено щодо заступника генерального директора Укроборонпрому з управління активами Мустафи Найєма. Концерн вважає це спробою чинення тиску з метою отримання бажаного для приватного акціонера результату.

З відповідною заявою Державний концерн "Укроборонпром" звернувся до Служби безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-