Укроборонпром завершив інвентаризацію земель

Укроборонпром завершив інвентаризацію земель

Укрінформ
Укроборонпром завершив інвентаризацію земельних ділянок, якими користуються підприємства концерну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укроборонпром.

«Укроборонпром завершив інвентаризацію земельних ділянок, якими користуються підприємства концерну, – майже на 80% площі наявні правовстановлюючі документи. Це найвищий показник з-поміж усіх силових відомств України», - ідеться в повідомленні.

Загальна площа земель, які перебувають у постійному користуванні підприємств концерну, становить близько 7,5 тис. га, з яких 1,9 тис. га – на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, а також Криму.

Читайте також: Укроборонпром спростовує дані SIPRI щодо продажу озброєння Росії

За результатами інвентаризації, яку нещодавно завершив концерн, на понад 6,2 тис. га землі є правовстановлюючі документи, ще на 1,3 тис. га – немає.

«Інвентаризація земель під державними оборонними підприємствами, які входять до складу Укроборонпрому, – це важливий крок в рамках трансформації концерну, необхідний для подальшої корпоратизації підприємств», – наголосив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

«Упродовж 2019–2021 років завдяки ефективним управлінським рішенням концерну не втрачено жодного квадратного метра землі, як і не змінено її цільове призначення у незаконний спосіб. Крім того, практика укладання девелоперських угод, які передбачають забудову житловими або нежитловими об’єктами земельних ділянок підприємств, також призупинена», – сказав заступник генерального директора з управління активами Мустафа Найєм.

В Укроборонпромі зазначили, що відсутність правовстановлюючої документації на землю зумовлена бездіяльністю виконавчих органів місцевого самоврядування та спричиняє ризики недоброчесних дій щодо державних оборонних підприємств. Це своєю чергою обмежує концерн у праві ефективно розпоряджатися земельними ділянками.

Читайте також: Укроборонпром перевіряє, чи не пов’язаний топменеджер зі спецслужбами РФ

На сьогодні Укроборонпромом розроблено план дій щодо отримання – у тісній взаємодії з органами місцевого самоврядування – правовстановлюючих документів на землю загальною площею у 1,3 тис. га.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що буде проведений аудит законності передачі у приватну власність стратегічних підприємств та надр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-