Уряд планує за підтримки Німеччини запустити «пілоти» із трансформації вугільних регіонів

Уряд планує за підтримки Німеччини запустити «пілоти» із трансформації вугільних регіонів

Укрінформ
Уряд України планує за підтримки Німеччини розпочати щонайменше два пілотні проекти з трансформації вугільних регіонів вже цього року.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час зустрічі із міністром економіки та енергетики Німеччини Петером Альтмайєром.

«Досвід Німеччини у справедливій трансформації вугільних регіонів є особливо цінним для України. Нами прийнято рішення створити єдину концепцію реформування вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів. Ми плануємо вирішити проблемні питання вугільної галузі та за підтримки Німеччини розпочати щонайменше 2 пілотні проекти з трансформації вугільних регіонів вже цього року», — підкреслив Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що в лютому 2021 року розпочав роботу Секретаріат Енергетичного партнерства й Україна очікує на якнайшвидший запуск Мультипартнерського фонду та реалізацію пілотних проектів трансформації вугільних регіонів.

Сторони також обговорили питання торгово-економічної співпраці. Як наголосив Шмигаль, Німеччина посідає перше місце серед торговельних партнерів України в Європейському Союзі.

Читайте також: Україна може скористатися досвідом ФРН у трансформації вугільних регіонів - німецький бізнесмен

«Впевнений, що подальшій інтенсифікації торгово-економічного співробітництва сприятимуть, зокрема результати четвертого Українсько-німецького економічного форуму, який відбувається сьогодні у Берліні», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Шмигаль подякував німецькій стороні за постійне зростання обсягів технічної допомоги, яку уряд ФРН надає Україні, а також за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Санкції проти Nord Stream 2 і співпраця у «зеленій» енергетиці з ФРН не пов’язані – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Промисловий регіон Північної Рейн-Вестфалії має великий досвід трансформації традиційної вугільної промисловості, і цей досвід, зокрема у відмові від використання вугілля, у перетвореннях сталеливарної галузі та в енергетичній трансформації може бути використаний і в Україні.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-