Україна потребує прозорого ринку землі – німецький урядовець

Україна потребує прозорого ринку землі – німецький урядовець

Укрінформ
Німеччина підтримує створення в Україні прозорого ринку землі.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив державний секретар парламенту у Федеральному міністерстві продовольства та сільського господарства Німеччини Уве Фейлер у своєму виступі 19 березня на 4-му Українсько-німецькому бізнес-форумі.

«Створення передумов для ринку землі в Україні є надзвичайно важливим питанням. Досвід Німеччини, а також інших європейських країн показує, що прозорий ринок землі, ринок оренди, інновації забезпечують збільшення ефективності використання цих земель», - зазначив держсекретар уряду ФРН.

Він наголосив, що визначення чітких правових рамок під час створення ринку землі, прозорість цього процесу, включаючи купівлю, продаж, оренду земель для громадян та юридичних осіб, є нагальним питанням.

Фейлер додав, що Німеччина підтримує Україну на шляху реформ в аграрному секторі, включаючи створення ринку землі.

«Україна посідає важливе місце у вимірі міжнародної співпраці Німеччини у цій сфері. Немає іншої країни Східної Європи, де ми так масштабно представлені, як в Україні. Наша співпраця орієнтована на довгострокову перспективу», - заявив німецький урядовець.

Читайте також: Україні варто і далі концентруватися на реформі судової сфери – німецький бізнес

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 28 квітня 2020 року підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який Верховна Рада ухвалила 31 березня 2020 року.

Зокрема, законом передбачено, що з 1 липня 2021 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільгосппризначення площею до 100 га. Із 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тис. гектарів землі. Заборонено продаж державних та комунальних земель. Відповідно до підписаного закону, питання, чи надавати іноземцям право купувати землю, вирішуватиметься на референдумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-