Уруський хоче розвивати титанову галузь в Україні

Уруський хоче розвивати титанову галузь в Україні

Фото
Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, перебуваючи у Запорізькій області із робочою поїздкою, заявив про намір розвивати титанову галузь в Україні.

Особливу увагу посадовець приділив стабілізації роботи та розвитку Запорізького титано-магнієвого комбінату, передає Укрінформ із посиланням на сайт ЗОДА

За словам міністра, у влади є стратегічне бачення перспектив титанової галузі.

"Вважаю, що сьогодні маємо працювати над створенням замкненого виробничого циклу - від видобутку сировини до виробництва готової продукції. Управлінським рішенням може стати окремий холдинг у складі ЗТМК, Інституту титану, ПАТ «Сумихімпром» та ряду інших структур. Потрібні єдиний центр управління, виробнича та фінансова політика. ЗТМК має всі потенційні можливості для цього. Проте, це буде не легкий шлях, який потребуватиме інвестицій та фінансової допомоги, зокрема, іноземних партнерів", - сказав Уруський.

За словами голови ОДА Олександра Старуха, регіон має можливості створення промислових майданчиків не тільки у Запоріжжі, але у Василівці, Токмаці, інших містах та районах.

Читайте також: Як промислові гіганти Запоріжжя перетворюються на металобрухт

Віце-прем’єр-міністр ознайомиться з виробничими потужностями Запорізького титано-магнієвого комбінату, ЗДП «Кремнійполімер» та Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату. У поїздці його супроводжує перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов. Поїздка проходить без участі ЗМІ.

Як повідомлялося, ТОВ «ЗТМК» утворено на базі ДП «Запорізький ТМК» – єдиного в Україні і Європі виробника губчастого титану. Потужність виробництва, згідно з проєктом будівництва підприємства, становить 20 тис. тонн титанової губки на рік.

Читайте також: У Запорізького титано-магнієвого комбінату з'явився новий керівник

ТОВ “ЗТМК” на 51% належить Фонду державного майна України та на 49% - компанії “Толексіс трейдінг лімітед”, де бенефіціаром вказується Дмитро Фірташ. Управління корпоративними правами держави здійснює Фонд держмайна.

Фото: zoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-