Майже 45% українських підприємств зазнали фінансових проблем через пандемію – експертка

Майже 45% українських підприємств зазнали фінансових проблем через пандемію – експертка

Укрінформ
За останній рік фінансове становище близько 45% українських підприємств погіршилось через пандемію коронавірусу. Найбільше постраждали від карантину представники малого бізнесу.

Про це під час оприлюднення результатів квартального опитування підприємств України, яке проходило у лютому 2021 року, розповіла виконавча директорка Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Оксана Кузяків, передає Укрінформ.

«Близько 45% опитаних підприємств заявили про погіршення фінансового стану, при цьому майже 50% повідомили, що COVID-19 жодним чином не вплинув на їхню роботу, інші заявили, що пандемія позитивно вплинула на їх бізнес», - розповіла вона.

Експерт наголошує, що найбільше пандемія коронавірусу вплинула на малий бізнес, представники якого найчастіше повідомляли про погіршення свого фінансового становища.

Читайте також: У Податковій запевнили, що малий бізнес цьогоріч не перевірятимуть

«За результатами дослідження, саме в цій категорії найменша кількість осіб, які говорили про покращення під час пандемії і найбільше тих, хто казав про погіршення фінансового становища. Тому на сьогодні малий бізнес - це саме та категорія підприємців, яка потребує уваги», - підсумувала вона.

Як повідомляв раніше Укрінформ, уряд визначив в рамках підготовки Національної економічної стратегії до 2030 року основні вектори розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. Зокрема, першочерговим завданням є консолідація державної національної інфраструктури підтримки та розвитку підприємництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-