ДТЕК Західенерго оштрафували на ₴850 тисяч за порушення ліцензійних умов

ДТЕК Західенерго оштрафували на ₴850 тисяч за порушення ліцензійних умов

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), наклала черговий штраф на одну з компаній холдингу ДТЕК - акціонерне товариство «ДТЕК Західенерго».

Таке рішення ухвалене на засіданні НКРЕКП 17 березня, передає кореспондент Укрінформу.

У ході планової перевірки регулятор виявива низку порушень ліцензійних умов з виробництва електричної енергії та недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії. За це компанію оштрафовано на 850 тис. гривень.

Здебільшого, порушення полягали у поданні із запізненням інформації, яка передбачена ліцензійними умовами, сплаті із запізненням внесків, ненаданні допоміжних послуг, передбачених ліцензією, тощо.

Читайте також: Антимонопольний комітет оштрафував ДТЕК Ахметова на 275 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 10 березня Нацкомісія вирішила оштрафувати три компанії холдингу ДТЕК - «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Західенерго» та «ДТЕК Східенерго» - на максимальні суми, по 1,7 млн гривень із кожної.

До складу «ДТЕК Західенерго» входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС та Добротвірська ТЕС а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенергоспецремонт, Львівенергоавтотранс, Західенергопостач.

ПАТ «ДТЕК Західенерго» — п'ята за розміром енергогенеруюча компанія України зі встановленою потужністю 4 707,5 МВт, що становить близько 9% від загальної потужності електроенергетики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-