АрселорМіттал з держбюджету отримує більше, ніж платить — Баканов

АрселорМіттал з держбюджету отримує більше, ніж платить — Баканов

Укрінформ
«АрселорМіттал Кривий Ріг» з державного бюджету отримує більше, ніж платить до бюджету податків.

Як передає Укрінформ, про це повідомив під час виступу на нараді з питань додержання вимог законодавства в сфері екології у Офісі генпрокурора голова СБУ Іван Баканов.

"Під час роботи над кримінальним провадженням ми аналізували кількість податків, які Арселор сплачує і які відшкодовує держбюджет. Ця інформація іще вимагає перевірки, але попередньо АрселоМіттал з державного бюджету отримує більше, ніж платить в державний бюджет",- сказав він.

Крім того, за словами Баканова, у ході порушеної кримінальної справи було з'ясовано, що АрселоМіттал занизив платежі за надрокористування на понад 2 млрд грн.

Читайте також: АрселорМіттал відкидає звинувачення в ухиленні від сплати податків

Баканов також розповів, що діяльність підприємства негативно впливає на здоров'я жителів Кривого Рогу. Зокрема, на рак хворіють родичі голови СБУ, його сусід, однокласники і однокурсники.

"Не можу згадати зі свого оточення родини, яких би не торкнулося це супутнє захворювання", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо службових осіб ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Перевіряється інформація про умисне заниження менеджментом товариства податкового зобов’язання з рентної плати за користування надрами. За попередньою версією слідства, це призвело до ненадходження до держбюджету України коштів в особливо великих розмірах ‒ 2,2 млрд грн.

Читайте також: Справа «АрселорМіттал»: ексголова Податкової вважає звинувачення безпідставними

Компанію ArcelorMittal утворено у 2006 році шляхом злиття люксембурзької компанії Arcelor та індійської Mittal Steel, що належить індійському бізнесмену Лакшмі Мітталу.

ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є одним з найбільших виробників сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки із звичайних і низьколегованих марок сталі, також виробляє агломерат, концентрат, кокс, чавун, сталь, сортовий і фасонний прокат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-