Нафта дорожчає через зниження запасів у США

Нафта дорожчає через зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в середу, 17 березня, після публікації даних Американського інституту нафти (API) про несподіване зниження запасів у США.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $68,55 за барель, що на $0,16 (0,23%) вище за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,24 (0,37%) - до $65,04 за барель. Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $68,39 і $64,8 відповідно.

Згідно з даними API, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 12 березня, зменшилися на 1,047 млн ​​барелів після зростання на 12,792 млн барелів на попередньому тижні. Експерти в середньому очікували збільшення запасів на 2,715 млн барелів.

У той же час запаси бензину впали менше, ніж очікувалося, - на 926 тис. бар. при прогнозному зниженні на 3 млн бар.

«Ринок помилився, але все ж був приємно здивований тим, що минулого тижня запаси сирої нафти в США несподівано впали», - сказав Стівен Іннес, головний стратег Axi з питань глобальних ринків.

За останні декілька днів ринок знижується, оскільки все більше європейських країн призупиняють вакцинацію від COVID-19 через побоювання щодо можливих серйозних побічних ефектів. Це може сповільнити процес відновлення попиту на паливо.

У той час як в Індії та Сполучених Штатах попит зростає, в Європі він залишається слабким, йдеться в аналітичній записці банку ANZ. У лютому споживання моторного палива у Франції впало на 10,8% у порівнянні з попереднім роком, свідчать дані французької федерації нафтової промисловості (UFIP).

Читайте також: Польща купуватиме менше нафти у Росії

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 68,78 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,56 долара за барель, що на 17 центів вище за рівень на час закриття торгів ($68,39).

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-