Депутати пропонують змінити систему зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

Депутати пропонують змінити систему зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

Укрінформ
За ініціативою депутатської групи «Довіра» у Верховній Раді зареєстровані законопроєкти №5244 і №5245, які встановлюють новий принцип розподілу податку на доходи фізичних осіб між місцевими бюджетами.

Про це повідомляється у Фейсбуці депутатської групи «Довіра», передає Укрінформ.

«Після великої кількості звернень від голів ОТГ до депутатської групи «Довіра» ми ініціювали реєстрацію законопроєктів, які підписали майже всі депутатські фракції та групи. Адже діюча модель сплати та зарахування ПДФО є недосконалою», - заявив під час погоджувальної ради парламенту голова депутатської групи «Довіра» Олег Кулініч.

Він нагадав, що на сьогодні, згідно зі статтею 168 Податкового кодексу, ПДФО зараховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням юридичної особи, яка виплачує оподатковані доходи фізичній особі.

«Однак, як свідчить практика, ця модель сплати ПДФО є вкрай недосконалою та не задовольняє потреби територіальних громад, особливо громад сіл, селищ та невеликих міст. Документами пропонується встановити порядок сплати податку на доходи фізичних осіб пропорційно у розмірі 50% за місцем проживання чи реєстрації та 50% за місцем роботи такої фізичної особи», - додали в депутатській групі «Довіра».

Також автори документів вказують, що для сільськогосподарських товаровиробників розподіл податку до сплати має враховувати земельні ділянки, на яких здійснюється діяльність таким товаровиробником.

Читайте також: «Довіра» зареєструвала законопроєкт про захист прав побутових споживачів газу

Окрім представників депутатської групи «Довіра», законопроєкти №5244 і №5245 підписали Ніна Южаніна («Європейська солідарність»), Андрій Ніколаєнко (ВО «Батьківщина»), Анатолій Гунько, Павло Халімон, Олександр Салійчук, Марина Нікітіна («Слуга народу»), Наталія Королевська (ОПЗЖ) та інші депутати різних фракцій і груп.

Наразі законопроєкти №5244 і №5245 значаться у базі Верховної Ради як внесені 15 березня та передані на розгляд керівництву ВР. Тексти законопроєктів та супровідні документи поки недоступні.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-