АРМА планує запустити Реєстр арештованих активів цього року

АРМА планує запустити Реєстр арештованих активів цього року

Укрінформ
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, (АРМА) планує запустити Реєстр арештованих активів у повноцінну експлуатацію цього року за умови наявності фінансування.

Про це під час пресконференції повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови АРМА Віталій Сигидин, передає кореспондент Укрінформу.

"У цьому році, якщо ми матимемо належне фінансування, ми запустимо реєстр у повноцінну промислову експлуатацію, інтегруємо його з іншими реєстрами і базами", - сказав Сигидин.

Він відзначив, що минулого року всі витрати на обслуговування реєстру були секвестровані при перегляді бюджету.

"Ми маємо план затвердити проєкт національної стратегії повернення активів. Варто зазначити, якщо ми це зробимо, ми станемо третьою країною в світі після Великої Британії та Швейцарії, яка має такий комплексний документ", - сказав Сигидин.

Також він повідомив, що цього року АРМА очікує на збільшення надходжень від управлінської діяльності. "Якщо ми у 2020 році перерахували до бюджету понад 15 млн грн, то вже за 2 місяці цього року було забезпечено 40% надходжень від рівня 2020 року", - прокоментував Сигидин.

Він зазначив, що для повноцінної роботи АРМА у майбутньому необхідні зміни до законодавства. Зокрема, агентство просить надати йому надати повноваження самостійно визначатися з реалізацією активів, переданих в управління.

Читайте також: АРМА оголосило конкурс з відбору оцінювача «Сухолуччя»

Як повідомлялося, АРМА у 2020 перерахувало до державного бюджету 15,7 млн гривень. Розмір депозитного портфеля агентства у 2020 році становив 540 млн гривень, нарахування за ним - 53 млн гривень.

Станом на 2020 рік у Реєстр арештованих активів внесено 2 888 записів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-