Рада готова працювати над законами, які сприятимуть добудові Хмельницької АЕС - Разумков

Рада готова працювати над законами, які сприятимуть добудові Хмельницької АЕС - Разумков

Фото
Укрінформ
Верховна Рада готова працювати над законодавчими ініціативами, які сприятимуть завершенню будівництва 3-го і 4-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС.

Як передає Укрінформ з посиланням на прес-службу парламенту про це під час відвідин Хмельницької АЕС заявив очільник парламенту Дмитро Разумков.

Він підкреслив, що атомна енергетика відіграє важливу роль в забезпеченні енергетичної безпеки України.

«Ми розуміємо, що робота атомної енергетики пов’язана із забезпеченням енергетичної безпеки нашої держави. Особливо в сьогоднішніх умовах, коли у нас є зростання тарифів, в умовах, коли ми через деякий час будемо інтегруватися в європейську систему енергопостачання. І ми повинні заходити туди зі своїм позитивним багажем знань і можливостей», ­– сказав Разумков.

Як зазначив Голова ВР, на сьогоднішній день на Хмельницьку АЕС припадає близько 7,6 відсотка від загального виробництва електроенергії в Україні.

«Ми представлені як в атомній енергетиці, так і в альтернативних джерелах. Фактично закриваємо повний спектр. Ми повинні і далі рухатися в цьому напрямку. У нас повинен бути баланс, розуміння інтересів держави, розуміння наших енергетичних можливостей, нашої енергетичної безпеки», - додав очільник парламенту.

Читайте також: Енергоатом вивів другий енергоблок Хмельницької АЕС на повну потужність

Енергоблок №3 ХАЕС почали будувати у вересні 1985 року, №4 – у червні 1986-го. Обидва блоки запроєктовані на поточну потужність 1000 МВт, з реакторною установкою ВВЕР-1000/В-320. Попри будівельну готовність 3-го блока на 75% (змонтовано близько 85 одиниць устаткування) та 4-го – на 28%, у 1990 році через «постчорнобильський» мораторій на будівництво нових АЕС проєкт призупинили.

24 листопада 2020 року т.в.о. керівника Енергоатому Петро Котін повідомив про завершення підготовчого етапу добудови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-