«Мотор Січ» обов'язково повернуть державі – секретар РНБО

«Мотор Січ» обов'язково повернуть державі – секретар РНБО

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони розглядала питання щодо повернення підприємства «Мотор Січ» у власність державі - найближчим часом його обов'язково повернуть.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов сказав на брифінгу за результатами засідання Ради нацбезпеки, повідомляє Укрінформ.

«Йдеться про підприємство "Мотор Січ" у Запоріжжі. На сьогодні ухвалене відповідне рішення, згідно з яким підприємство «Мотор Січ» буде повернене українському народу, у власність української держави у конституційний спосіб найближчим часом», - сказав Данілов.

За його словами, кожний випадок, коли підприємства оборонно-промислового компресу дивним чином опинялися у приватних руках, розглядатиметься окремо. "І якщо підприємство є для нас стратегічно важливим, у законний спосіб ми будемо це робити (повертати - ред.). Ті люди, які вклали гроші, ті люди, які вкладали інвестиції у ці підприємства, обов'язково отримають відповідну компенсацію. Це робиться для національної безпеки країни», - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, Україна запровадила обмежувальні заходи на три роки до громадянина Китаю Ван Цзін та трьох розташованих у Китаї компаній. Під санкції потрапила також компанія з Британських Віргінських островів.

8 січня Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

Читайте також: Богуслаєв проти націоналізації «Мотор Січі»: Треба домовлятися з китайцями

У січні Міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, інвестора українського ПАТ "Мотор Січ". Глава відомства Вілбур Росс заявив, що Сполучені Штати хочуть попередити експортерів, що Skyrizon має тісні зв’язки з китайською армією.

На початку серпня 2020 року в групі DCH повідомили про початок партнерства з китайськими інвесторами, які представляють Skyrizon Aircraft Holdings Limited.

6 серпня АМКУ повідомив, що проведе оцінку продажу підприємства «Мотор Січ» на відповідність конкурентному законодавству.

Читайте також: Мін'юст шукає юристів, які судитимуться з китайськими інвесторами «Мотор Січі»

4 вересня китайські інвестори ПАТ «Мотор Січ» подали до Міністерства юстиції претензійний документ - Notice of Investment Dispute про намір звернутися до міжнародного арбітражу для стягнення з держави Україна збитків у розмірі 3,5 млрд дол. До складу робочої групи з доарбітражного врегулювання входить і представник АМКУ.

Читайте також: Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України

У листопаді минулого року стало відомо, що китайські інвестори «Мотор Січі» найняли три юркомпанії для процесу проти України на $3,5 мільярди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-