Шмигаль — про якість продуктів: в Україні треба заборонити трансжири і не тільки

Шмигаль — про якість продуктів: в Україні треба заборонити трансжири і не тільки

Укрінформ
Уряд підтримуватиме запровадження сучасного законодавства щодо покращення якості харчових продуктів та запровадження європейських стандартів у цій сфері. 

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Запровадження стандартів європейського рівня з безпеки харчових продуктів, НАССР так званий - це стандарт у цивілізованих кранах світу. Звичайно, ці речі треба запроваджувати, як це і відбувається. Контроль якості має відбуватися. Запровадження нового сучасного законодавства уряд підтримуватиме», - сказав Шмигаль.

За його словами, турбота про здоров'я нації є пріоритетом для влади. І якщо, наприклад, йдеться про трансжири чи будь-які інші шкідливі речовини, які перевищують норми, такі продукти в Україні мають бути заборонені. А Служба захисту прав споживача працює та відстежує усе це, запевнив глава уряду.

Читайте також: Кабмін створив на кордоні 4 підрозділи Держспоживслужби

Як повідомлялося, у 2020 році влада розпочала впроваджувати реформи шкільного харчування. Зокрема, було виділено 400 млн грн з державного бюджету та майже 100 млн грн з місцевих бюджетів на ремонт харчоблоків та їдалень закладів освіти, придбання для них сучасного технологічного обладнання й устаткування.

В 1809 закладах загальної середньої освіти, в яких навчається понад мільйон учнів, створено належні умови для організації якісного харчування.

Крім того, внесено необхідні зміни й до чинного законодавства України, яке регламентує діяльність у сфері організації харчування дітей, завдяки чому з’явилися законодавчі підстави для реформування системи шкільного харчування, зміни асортименту їдалень, посилення відповідальності за організацію харчування та якість харчових продуктів.

Уряд у минулому році затвердив План заходів із реформування системи шкільного харчування та новий Санітарний регламент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-