У комітеті Ради підтримали розподіл коштів на допомогу аграріям цього року

У комітеті Ради підтримали розподіл коштів на допомогу аграріям цього року

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики розглянув та підтримав напрями держпідтримки сільгоспвиробників у 2021 році, запропоновані Мінекономіки разом із профільними асоціаціями.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба міністерства.

«Для забезпечення стабільності та передбачуваності державної підтримки ми зберегли основні програми – це підтримка розвитку галузей тваринництва, садівництва, фермерства, здешевлення кредитів та купівлі сільгосптехніки. Водночас, ми врахували сучасні реалії і побажання виробників, запропонувавши нові програми, які створюватимуть позитивний ефект для економіки України. За нашими розрахунками, нові програми, такі як підтримка зрошення, матимуть попит серед аграріїв у зв’язку з близьким відкриттям ринку землі», - прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Читайте також: Кабмін встановив нові форми господарювання для сільськогосподарських кооперативів

Зазначається, що було запропоновано п’ять основних напрямів підтримки із загальним бюджетом в 4 млрд грн:

часткова компенсація вартості сільгосптехніки вітчизняного виробництва;

фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;

фінансова підтримка розвитку, садівництва, виноградарства та хмелярства;

фінансова підтримка розвитку фермерських господарств;

державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Крім основних програм підтримки, передбачається низка нових програм із бюджетом в 500 млн грн: державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції; компенсація втрат посівів на Одещині; державна підтримка зрошення; підтримка органічного виробництва; державна підтримка розвитку картоплярства; нішеві культури.

«Фінансовий ресурс, запропонований для нових програм, наразі становить 500 млн грн. Якщо попит на ці програми буде зростати серед аграріїв, на наступний рік фінансування можна буде суттєво збільшити», - зауважив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України 17 лютого схвалив законопроєкт, яким запроваджується новий інструмент підтримки аграріїв – агрострахування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-