Керівник Енергоатому розповів про причини обшуку НАБУ

Керівник Енергоатому розповів про причини обшуку НАБУ

Укрінформ
Обшуки НАБУ в Енергоатомі 10 лютого були пов'язані проведенням в серпні 2020 року аукціону з продажу електроенергії.

Про це в інтерв'ю виданню "БизнесЦензор" розповів президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

"У першу чергу, предмет інтересу - це серпневий аукціон, проведений "Енергоатом-Трейдинг" і щодо якого було дуже багато критики. Але там все було зроблено за законом. НАБУ подивиться, перевірить", - заявив Котин.

За словами президента Енергоатому, обшуку передували процесуальні дії, про які знало керівництво компанії. Більш того, Котін особисто обговорював питання, що цікавить НАБУ, з головою НАБУ Артемом Ситником, висловлюючи готовність надати всю небхідно інформацію.

"Це питання за кілька днів до цього ми обговорювали з паном Ситником. Я особисто до нього їздив. Ми з ним переговорили. Я підтвердив, що ми готові дати всю інформацію. Кілька запитань було поставлено з приводу подробиць аукціону в серпні 2020 року. Я відповів на всі ці запитання - як ми проводимо аукціони. Ми домовилися про співпрацю. У результаті цієї співпраці 10 лютого вони зайшли в компанію. Ми надали повне сприяння", - підкреслив Котін.

Читайте також: Кабмін затвердив статути Укргідроенерго та Енергоатома

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого 2021 року Національне антикорупційне бюро провело обшуки в НАЕК "Енергоатом" у справі про продаж електроенергії за необґрунтовану ціну. Про це глава НАБУ Артем Ситник заявив під час презентації звіту про діяльність НАБУ за друге півріччя 2020 року.

За словами Ситника, розслідування було розпочато через дискримінаційні умови під час продажу електроенергії і формування лотів таким чином, щоб їх могли викупити тільки певні споживачі електроенергії. За його словами, це вплинуло на формування ціни на електроенергію нижче від ринкової, що могло потенційно завдати шкоди державі.

Зі свого боку НАЕК "Енергоатом" заявив, що готовий всіляко сприяти детективам, оскільки зацікавлений в максимально прозорому і об'єктивному розслідуванні кримінальних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-