Шмигаль прокоментував ухвалення закону про Бюро економічної безпеки

Шмигаль прокоментував ухвалення закону про Бюро економічної безпеки

Укрінформ
Ухвалення Верховною Радою закону про створення Бюро економічної безпеки є черговим кроком України до цивілізованого світу.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Вітаю ухвалення Верховною Радою закону про Бюро економічної безпеки. Це без перебільшення визначна подія. Україна робить черговий крок до Європи та цивілізованого світу», - зазначив глава уряду.

За його словами, податкова міліція відходить у минуле, а на її місці з’явиться новий аналітичний орган, який займатиметься розслідуванням фінансових та економічних злочинів без корупції та «маски-шоу».

Читайте також: Рада ухвалила закон про створення Бюро економічної безпеки

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт «Про Бюро економічної безпеки України» (№3087-д), який, серед іншого, передбачає передачу розслідування економічних злочинів із СБУ, ДФС, ДБР до новоствореного органу.

Законом встановлюється, що Бюро економічної безпеки України – це центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави. Визначається, що Бюро здійснює повноваження через центральний апарат та територіальні управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-