Інформацію НАТО опрацьовуватимуть системи після акредитації у Держспецзв’язку

Інформацію НАТО опрацьовуватимуть системи після акредитації у Держспецзв’язку

Укрінформ
Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації за дорученням уряду організовуватиме акредитацію з питань безпеки українських інформаційно-комунікаційних систем для оброблення інформації НАТО з обмеженим доступом.

Про це повідомляється на сайті Держспецзв’язку, передає Укрінформ.

«З метою реалізації національних зобов’язань України, визначених Адміністративними домовленостями щодо охорони інформації з обмеженим доступом між урядом України та НАТО ухвалено рішення щодо внесення змін до Положення про Адміністрацію Держспецзв’язку. Акредитація з питань безпеки здійснюватиметься з метою встановлення достатнього рівня захисту з урахуванням умов конфіденційності, цілісності, доступності, ідентифікації та безвідмовності, а також враховує існуючі рекомендації, визначені Комітетом безпеки НАТО", - зазначали в Держспецзв’язку.

Відповідно до набутих повноважень, Адміністрація Держспецзв'язку здійснюватиме нормативне регулювання аспектів акредитації з питань безпеки інформаційно-комунікаційних систем, організовуватиме таку акредитацію та надаватиме консультації, розроблятиме вимоги та рекомендації з безпеки.

Читайте також: Уряд поклав на Держспецзв’язку функцію безпекової акредитації

Також на Держспецзв'язку покладено повноваження перевіряти заходи з безпеки ІТС на відповідність вимогам законодавства та надавати відповідні рекомендації.

Крім того, Держспецзв'язку погоджуватиме застосування засобів криптографічного захисту інформації та апаратних засобів для передачі інформації НАТО з обмеженим доступом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-