Рада рекомендує Кабміну повернути пільговий тариф на електрику

Рада рекомендує Кабміну повернути пільговий тариф на електрику

Укрінформ
У Верховній Раді рекомендують Кабінету Міністрів повернути пільговий тариф на електроенергію для населення у розмірі 0,9 грн за квт\год за перші 100 квт\год та скасувати абонплату за газ для частини споживачів.

Як передає Укрінформ, відповідний проєкт постанови №4581 «Про зупинення підвищення тарифів на енергоносії та перегляд їх розмірів» за авторством Олександра Качури, підписаний 27 депутатами з різних фракцій та груп, зареєстрований на сайті Верховної Ради.

Згідно з проєктом постанови, текст якої є у розпоряджені Укрінформу, депутати рекомендують Кабінету Міністрів упродовж одного місяця з дати набрання чинності постановою «вжити заходів щодо відновлення дії спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії в частині:поновлення пільгового фіксованого тарифу на електроенергію у розмірі 0,9 грн за 1 кВт⋅год, що діяв для населення за перші 100 кВт⋅год на місяць».

Окрім цього, автори проєкту постанови рекомендують урядовцям скасувати абонплату за транспортування газу “для споживачів, які за власні кошти побудували газові мережі для постачання газу до населених пунктів, де вони проживають”.

Щодо решти споживачів, то парламентарі рекомендують Національній комісії регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг(НКРЕКП) протягом місяця з дати набуття чинності цією постановою “переглянути та зменшити тарифи на послуги розподілу (доставки) природного газу для операторів газорозподільних систем побутовим споживачам”.

Читайте також: Київ не підвищить тариф на тепло і гарячу воду

Кабінету Міністрів рекомендується включити інформацію про виконання цієї Постанови до звіту про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2021 році.

Як повідомляв Укрінформ, із 1 січня в Україні зросли тарифи на газ та його транспортування, а також було скасовано пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів.

У зв’язку зі зростанням цін на компослуги відбулася низка протестів у різних регіонах, зокрема, на Харківщині, Полтавщині, Миколаївщині, Херсонщині, Буковині, Прикарпатті, Чернігівщині, Житомирщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-