Держспецзв'язку консультуватиме Комісію з регулювання азартних ігор щодо кібербезпеки

Держспецзв'язку консультуватиме Комісію з регулювання азартних ігор щодо кібербезпеки

Укрінформ
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації уклала меморандум з Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей про взаємодію у сфері кібербезпеки та кіберзахисту.

Про це повідомляється на сайті Держспецзв'язку, передає Укрінформ.

«Підписання меморандуму відбулося в рамках реалізації положень Закону «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України» в частині забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту державних органів. Укладення меморандуму про взаємодію у сфері кібербезпеки та кіберзахисту сприятиме механізму надання консультативно-методичної та практичної допомоги з питань кіберзахисту КРАІЛ в режимі онлайн", - йдеться в повідомленні.

Як уточнили в Держспецзв'язку, підписаний документ покликаний розширити спроможність Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей в галузі кіберзахисту, зокрема удосконалення інформаційного обміну щодо реалізованих та потенційних кіберзагроз, розробку і реалізацію запобіжних, організаційних та інших заходів в сфері кіберзахисту та кібербезпеки.

Читайте також: Держспецзв'язку проведе діагностичний аудит у комунікаційних системах «ДІЇ»

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає легалізацію та державне регулювання азартних ігор. До цього азартні ігри в Україні були заборонені протягом 11 років.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей - державний регулятор, що займається ліцензуванням та регулюванням сфери азартних ігор в Україні. Комісію було створено 23 вересня 2020-го. Це перший подібний орган в історії України, який займатиметься наглядом за легальністю грального бізнесу. За роботою комісії буде слідкувати незалежний консультативний спостерігач, якого мають визначити пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-