Економіка України вийде на докризовий рівень — експерт

Економіка України вийде на докризовий рівень — експерт

Укрінформ
Економіка України у 2021 році зросте до 4-5% від ВВП і вийде приблизно на докризовий період.

Такий прогноз дав експерт ВГО «СД Платформа» Іван Нагорняк на пресконференції в Укрінформі щодо прогнозів на 2021 рік.

«Економіка України у 2021 році зросте до 4-5% від ВВП і вийде приблизно на докризовий період. Гривня буде доволі стабільною – 27-28 грн за долар. Водночас треба враховувати ситуацію на міжнародних ринках. Наприклад, приходить нова адміністрація в США, і не відомо, яка в неї буде фіскальна й монетарна політика», - сказав Нагорняк.

За його словами, наступного року слід чекати стимулювання української економіки через підтримку малого і середнього бізнесу, створення зон вільної торгівлі та оновлення торговельних параметрів Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Читайте також: У бюджеті-2021 жодна соцвиплата не буде зменшена - Прем'єр

«Відбуватиметься стимулювання економіки через інструменти для малого та середнього бізнесу, і важливо, щоб було розширено програми міжнародних фінансових установ для цього сегменту – таких як ЄБРР і Європейський інвестиційний банк. Також зони вільної торгівлі й договори, які плануємо підписати в 2021 році, зокрема ведеться активний діалог з Туреччиною щодо зони вільної торгівлі. Починається активний період оновлення торговельних параметрів Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, коли для українських експортерів відкривається доволі багато можливостей», - сказав експерт.

Читайте також: Шмигаль подякував парламенту за ухвалення реалістичного та збалансованого бюджету

Як повідомлялось, ВГО «СД Платформа» - всеукраїнська громадська організація, що діє з 2012 року і представлена у більшості регіонів України. Мета організації - створення нової якості політичного життя в Україні, боротьба з безробіттям та популізмом, відстоювання соціальної справедливості, права на гідну працю та сталий розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-