Марченко: Нам вдалося зберегти довіру і підтримку міжнародних партнерів

Марченко: Нам вдалося зберегти довіру і підтримку міжнародних партнерів

Укрінформ
Україні вдалося зберегти довіру і підтримку міжнародних фінансових партнерів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час представлення бюджету на 2021 рік у Верховній Раді заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Нам вдалося зберегти довіру і підтримку міжнародних партнерів. Свідчення цього – 600 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС, що були отримані минулого тижня. Також вчора було підписано угоду зі Світовим банком про надання допомоги для подолання наслідків пандемії у розмірі 300 млн дол.", - сказав Марченко.

Читайте також: Мінфін намагатиметься знизити дефіцит бюджету до 3-3,5% ВВП

Крім того, за його словами, повертається попит іноземних інвесторів на українські облігації внутрішньої державної позики.

"Лише за минулий тиждень портфель нерезидентів збільшився на 2 млрд грн. Сьогодні у нас черговий рекордний аукціон", - додав міністр.

Читайте також: Україна до кінця року планує отримати від Світового банку $170 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку (інституція групи Світового банку) 14 грудня 2020 року підписано угоду про друге додаткове фінансування в рамках проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» у розмірі 300 млн дол., із яких 170 млн доларів Україна може отримати вже до кінця цього року. Загальна сума кредиту за цим проєктом становитиме 750 млн дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-