Парламент ухвалив зміни до Бюджетного кодексу

Парламент ухвалив зміни до Бюджетного кодексу

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт №4100-д "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" у цілому проголосували 311 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, документом передбачаються зміни до Бюджетного кодексу України, пов’язані із необхідністю врегулювання правових засад функціонування бюджетної системи України, міжбюджетних відносин, створення належної ресурсної бази для здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі.

Також до Бюджетного кодексу вносяться зміни, пов'язані із запровадженням інструменту надання державних гарантій на портфельній основі, для підтримки малого та середнього бізнесу шляхом гарантування державою часткового виконання зобов’язань, що не перевищує 80% загальної суми таких боргових зобов’язань за портфелем кредитів тощо.

Читайте також: Бюджет-2021: Рада працюватиме «до переможного»

Очікується, що реалізація цього документа, зокрема, врегулює бюджетні відносини з урахуванням адміністративно-територіальної реформи, забезпечить зменшення очікуваного пікового навантаження на державний бюджет, забезпечить надання підтримки державою малому бізнесу, врегулює залучення коштів ЄКР для покриття тимчасових касових розривів загального фонду державного бюджету.

Як повідомлялося, Верховна Рада на позачерговому засіданні 5 листопада ухвалила за основу законопроєкт про зміни до Бюджетного кодексу (№4100-д).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-