Україна домовилася з ЄС про «промисловий безвіз» для деяких видів продукції – Стефанішина

Україна домовилася з ЄС про «промисловий безвіз» для деяких видів продукції – Стефанішина

Укрінформ
Україна домовилася з Європейським Союзом про підписання Угоди АССА (так званого промислового безвізу) по деяких видах продукції з доданою вартістю.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у виступі на першій щорічній міжнародній конференції «Україна: інвестиційна гавань в часи змін», передає кореспондент Укрінформу.

«З 1 січня 2021 року відкривається можливість переглянути умови торгівлі з ЄС в напрямку їх подальшої лібералізації… Але ми багато зробили для того, щоб не лише оновлення Угоди дало свій результат, а й для того, щоб ми отримали можливості визнання нашої продукції, документів, які видають наші державні органи. Зокрема, ми домовилися про підписання Угоди АССА, так званого промислового безвізу, по деяких видах продукції з доданою вартістю - це низковольтне обладнання, електромагнітне обладнання, машини та механізми», - сказала Стефанішина.

Як пояснила віцепрем’єр, це означає, що вироблена в Україні продукція, яка підпадатиме під ці категорії, отримавши сертифікат українського органу ринкового нагляду, матиме безперешкодний доступ на ринок ЄС.

Вона додала, що при обговоренні з представниками бізнесу майбутнього оновлення Угоди про асоціацію з ЄС «фактично 75% всіх проблемних питань становили подвійна сертифікація, високий рівень конкуренції в ЄС і неможливість потрапити на ринки».

Читайте також: Децентралізація є ключовим інструментом досягнення членства у ЄС і НАТО – Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня в Україні розпочала роботу попередня оціночна місія ЄС стосовно готовності інфраструктури якості України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА, «промисловий безвіз»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-