Шмигаль обіцяє врахувати до другого читання частину правок до проєкту бюджету-2021

Шмигаль обіцяє врахувати до другого читання частину правок до проєкту бюджету-2021

Укрінформ
Частина із поданих до проєкту закону про державний бюджет на 2021 рік правок будуть враховані до другого читання.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Дякуємо народним депутатам за державницьку позицію, а бюджетному комітету та Міністерству фінансів - за оперативну роботу та аналіз понад 2 тисяч понад правок. Частина з них будуть враховані при підготовці бюджету до другого читання», - запевнив Шмигаль.

За його словами, уряд розраховує на подальшу конструктивну співпрацю з парламентом щодо головного фінансового документу країни. «Адже вчасно ухвалений бюджет - це відповідальність перед людьми та перед громадами, які вперше формуватимуть свої місцеві бюджети», - додав прем'єр.

Прем’єр-міністр вважає, що ухвалення проєкту держбюджету в першому читанні відкриває перед Україною можливість продовжити діалог із фінансовими міжнародними партнерами.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, Шмигаль подякував парламенту за державницьке рішення, закликав ухвалити держбюджет вчасно, оскільки це відкриває можливості для місцевих бюджетів.

«Після децентралізації громади отримають понад 500 млрд грн у своє розпорядження. І ухвалення держбюджету дає їм змогу також ухвалити свої кошториси та вже з 1 січня почати розпоряджатися цими грошима», — сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що поданий урядом проєкт державного бюджету на наступний рік містить як значну соціальну складову, так і розвиткові частини бюджету, де закладені інвестиційні проєкти та 12 млрд грн державних гарантій для розвитку бізнесу. «Це 10 млрд портфельних гарантій та ще 2 млрд грн на відшкодування відсотків за програмою «5-7-9», яка зарекомендувала себе. У цьому бюджеті закладене зростання зарплат медиків та вчителів на 30%», — зазначив Шмигаль.

Глава уряду додав, що в проєкті бюджету також передбачене зростання мінімальної заробітної плати. Цей механізм вже виправдав себе цього року. За його словами, збільшення мінімальної зарплати пожвавлює споживання населення та підтримує економіку.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня уряд подав проєкт держбюджету-2021 до Верховної Ради для опрацювання та підготовки до розгляду у першому читанні.

Депутати надали понад 2 тис. пропозицій до проєкту бюджету-2021. Також було запропоновано збільшити видатки на 20 млрд грн.

Читайте також: Проєкт бюджету-2021 ухвалили в першому читанні: основні цифри

Парламент 5 листопада підтримав його в першому читанні. «За» проголосували 275 народних депутатів.

Відповідно до норм Бюджетного кодексу, парламент має до 1 грудня ухвалити державний бюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-