В Україні залучать €300 мільйонів від ЄІБ на енергоефективність

В Україні залучать €300 мільйонів від ЄІБ на енергоефективність

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив два розпорядження для залучення позики Європейського інвестиційного банку у розмірі 300 млн євро на енергоефективність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій.

У відомстві зауважують, що реалізація розпорядження “Про залучення коштів позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проєкту “Енергоефективність громадських будівель в Україні”, дасть змогу здійснити заходи з енергоефективності у невеликих містах, що значно зменшить навантаження на державний та місцеві бюджети за рахунок економії видатків на оплату енергоносіїв.

Заходи з енергоефективності будуть впроваджуватися у дитячих садках, школах, лікарнях, адміністративних та інших будівлях соціального та культурного призначення.

Іншим розпорядженням Кабінет Міністрів сформував персональний склад делегації з представників Мінрегіону, Мінфіну, Мінекономіки, МЗС та Мін’юсту та директиви для участі у переговорах з ЄІБ для подальшого підписання Фінансової угоди та реалізації проекту “Енергоефективність громадських будівель в Україні”.

Читайте також: Співробітництво з ЄІБ: Президенту на затвердження передали два "інвестиційні" закони

На думку міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, досягнення домовленостей з Європейським інвестиційним банком щодо довгострокової низьковідсоткової позики, спрямованої на підвищення енергоефективності у будівлях соціального призначення, створює міцний фундамент для впровадження реформи енергоефективності та забезпечить фінансову можливість для розвитку муніципального енергоефективного простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-