Наближення до

Наближення до "промислового безвізу" триватиме не менше року - Шмигаль

Укрінформ
Наближення до "промислового безвізу" між Україною та Євросоюзом триватиме щонайменше рік.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час пресконференції на тему "100 днів уряду", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наближення до "промислового безвізу" з Європейським Союзом - це, по вчорашніх перемовинах, щонайменше рік роботи. Але ми цю роботу ведемо, будемо виконувати ті параметри і вимоги, які необхідні для того, щоб отримати таку можливість, коли товари, роботи та послуги зможуть безперешкодно потрапляти на територію ЄС", - зазначив Шмигаль.

За його словами, Україну цікавить "промисловий безвіз" не лише з ЄС, а й із країнами G-20.

Прем'єр-міністр зазначив, що над вирішенням цього питання працюють і він, і Президент України, і очільник МЗС: "Ведемо цю лінію і працюємо над цим, щоб цього можна було б досягти найближчим часом".

Читайте також: Бюджет-2020 у найближчі два квартали не переглядатимуть — Шмигаль

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї 14 травня домовилися пришвидшити спільну роботу з підготовки до укладення “промислового безвізу” між Україною та ЄС (Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції), після того як переговорні процеси сповільнилися через пандемію коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-