Найбільшого авіаперевізника Австрії підтримають пакетом у €600 мільйонів

Найбільшого авіаперевізника Австрії підтримають пакетом у €600 мільйонів

Укрінформ
Компанія "Австрійські авіалінії" (Austrian Airlines, AUA), яка є дочірнім підприємством німецького концерну Lufthansa Group, отримає пакет допомоги у 600 млн євро, що має допомогти їй в умовах коронакризи.

Про це на пресконференції у Відні повідомив федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми надамо дотацію у розмірі 150 млн євро, тобто – 150 млн євро бюджетних грошей, які будуть надані Austrian Airlines. Поруч із цим, Lufthansa як материнська компанія також виділить 150 млн євро. Ще 300 млн євро – це будуть кредити від австрійського банківського консорціуму", - заявив канцлер, коментуючи результати переговорів з Lufthansa, які велися протягом останніх тижнів.

За словами Курца, спричинена пандемією коронавірусу криза особливо сильно зачепила авіакомпанії, у т.ч. Austrian Airlines – "національного перевізника, який грає дуже важливу роль для вузлового аеропорту-хабу у Відні". Спільний порятунок з боку Lufthansa та уряду спрямований на те, щоб зберегти робочі місця близько 7 тис. працівників AUA. Це також має гарантувати подальший розвиток аеропорту у Відні.

Читайте також: "Австрійські авіалінії" призупиняють регулярні польоти до 19 квітня

Згідно з домовленістю, Austrian Airlines продовжить базуватися у Віденському міжнародному аеропорту щонайменше до 2030 року. Водночас Lufthansa розвиватиме цей хаб пропорційно зі своїми основними місцями базування у німецьких Франкфурті та Дортмунді.

Відповідно до угоди, держава, окрім 150 млн євро чистої допомоги, гарантує 90% кредитів для Austrian Airlines на загальну суму 300 млн євро, про які згадувалося вище. Якщо компанія не зможе повернути цю 6-річну позику, то разом із повітряним флотом вона перейде у власність Республіки Австрія.

Читайте також: Австрія відкриває кордони з усіма сусідами, крім Італії

При цьому пакетна домовленість не передбачає входження уряду до числа акціонерів AUA чи Lufthansa. Водночас уряд зможе подати своїх двох членів правління та отримає одне місце в наглядовій раді AUA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-