Кабмін долучив експертів до розробки програми виходу з коронакризи

Кабмін долучив експертів до розробки програми виходу з коронакризи

Укрінформ
Уряд долучив експертів з 90 аналітичних центрів до розробки програми "Стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19". Загалом для формування програми уряд створив сім робочих груп за різними напрямками, серед яких - енергетика.

Про це під час засідання уряду сказав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми презентуємо і починаємо обговорення програми "Стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19". Цей документ ми почали готувати одразу після початку карантину, працювали над ним 6 тижнів. Ми залучили десятки, а конкретно - 90 найкращих аналітичних центрів країни, десятки бізнес-асоціацій, представників малого та середнього бізнесу", - сказав Шмигаль.

Серед названих Шмигалем асоціацій - DiXi Group, Асоціація газовидобувних компаній України, Центр Разумкова тощо.

Читайте також: Пріоритетом у стратегії виходу з коронакризи є підтримка українського виробника – Шмигаль

"Бути применшенням говорити, що це - виключно урядова стратегія. Це стратегія кращих експертів... Було створено робочі групи за функціональним та секторальним підходом. Сім секторальних груп: промисловість, енергетика, АПК, інформаційні технології, сфери послуг транспорту та інфраструктури", - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль розраховує на відновлення економіки у другій половині року

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 27 травня заявив, що активне втілення у життя програми стимулювання економіки для подолання наслідків пандемії COVID-19, яку напрацював та презентує уряд, дозволить відновити економіку у другій половині року.

ВВП України через пандемію COVID-19 скоротиться на 7% у 2020 році внаслідок впливу на економіку зовнішніх та внутрішніх шоків. Такий прогноз зробила минулого тижня Німецька економічна команда (GET) у співпраці з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД, Київ) «Економічний вплив пандемії COVID-19 на Україну».

Кабінет міністрів 20 травня ухвалив рішення про перехід на адаптивну модель карантину з 22 травня до 22 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-