Амністія капіталів в Україні буде проведена цьогоріч - Зеленський

Амністія капіталів в Україні буде проведена цьогоріч - Зеленський

Оновлено
Укрінформ
Законопроєкт щодо податкової амністії капіталів вже готовий, і в Україні введуть таку амністію цього року.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив на пресконференції у середу, 20 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон про амністію капіталів готовий, буде переданий до Верховної Ради України... Амністію введемо в цьому році, повинні це зробити, ми домовлялись і обіцяли людям", - сказав Зеленський.

З приводу амністії капіталів він додав, що треба переглянути можливі ставки податку на приховані доходи.

"Сьогодні складна ситуація в країні, і треба думати про ці відсотки, думаю, якщо є якась нерухомість, чи інші об'єкти в будь-якої людини, треба послаблювати, і можна нерухомість амністувати під менший відсоток чи навіть під 0%", - зауважив Президент.

Зеленський наголосив, що потрібно перегорнути сторінку української історії, щоб усі в Україні хотіли бути платниками податків.

Також Президент зауважив, що пакет законів про народовладдя, а саме, про референдум, повністю готовий і буде переданий до Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, проведення амністії капіталів, або податкової амністії тіньових доходів населення і бізнесу, було однією з передвиборчих обіцянок Володимира Зеленського.

Проєкт закону про амністію капіталів фактично готовий до внесення на розгляд парламенту. Залишається затвердити тільки найоптимальнішу форму легалізації активів і розмір ставок оподаткування. Про це заявляв у серпні 2019 року новообраний народний депутат від партії “Слуга народу” Данило Гетманцев, який пізніше став головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики.

Поданий Гетманцевим проєкт Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей застосування спеціального декларування за порушення фізичними особами податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, що мали місце до 31 грудня 2018 року", був зареєстрований у парламенті 2 вересня 2019 року за №1232.

Законопроєкт передбачав подання до контролюючого органу до 31 березня 2020 року включно фізичними особами - резидентами, в тому числі самозайнятими особами, а також фізичними особами, що не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування, спеціальної декларації із зазначенням бази оподаткування та суми податкових зобов’язань.

Читайте також: Законопроєкт щодо інвестняні вже готовий - Президент

Ставки податку на доходи фізичних осіб визначалися у розмірі 2,5% - у разі придбання облігацій внутрішньої державної позики; 5% - для незадекларованих доходів, валютних цінностей, розміщених на рахунках у банківських або інших фінансових установах України терміном не менше 365 днів, та інших активів; 10% - для валютних цінностей, не розміщених на рахунках у банках України.

Комітет Верховної Ради з питань бюджету розглянув законопроєкт №1232 11 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-