Пандемія може “скоротити” 195 мільйонів робочих місць - ООН

Пандемія може “скоротити” 195 мільйонів робочих місць - ООН

Звіт
Укрінформ
Пандемія коронавірусу призведе до безпрецедентного зростання рівня безробіття, в одному лише другому кварталі 2020 року криза може призвести до скорочення 195 млн працівників повної зайнятості.

Про це йдеться в оприлюдненому звіті ООН.

«Криза може призвести до скорочення 195 млн працівників повного робочого дня в одному лише другому кварталі 2020 року», - йдеться в звіті.

Найбільше постраждають малі та середні підприємства, сільськогосподарські працівники, а також самозайняті, наймані працівники, біженці та мігранти.

В ООН також зазначили, що найбільш уразливими в період кризи будуть офіційно не оформлені працівники.

Читайте також: З початку карантину безробітних в Україні побільшало на 127 тисяч

Крім того, економічний спад вплине на переміщення людей, і, відповідно, зачепить економіки країн із високим рівнем міграції. В ООН підкреслили, що такі наслідки пандемії можуть стати більш катастрофічними, ніж сам COVID-19.

У звіті нагадали, що 2014 року під час спалаху Еболи в Західній Африці набагато більше людей загинули через відсутність соціальних послуг та економічного спаду, ніж від самої хвороби. Отже, вкрай важливо, щоб зараз населення в усьому світі продовжувало мати доступ до соціальних послуг та мало соціальний захист.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-