Українці більше не змітають товари з полиць: на які продукти впав ажіотаж

Українці більше не змітають товари з полиць: на які продукти впав ажіотаж

Укрінформ
Ажіотажний попит на продукти харчування зупинився і обсяги їх реалізації продукції поступово знижуються: продажі цукру впали на 27%, сала – на 30%, масла вершкового – на 50%.

Про це написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький у Facebook.

«Ажіотажний попит на продукти, який спостерігався два останні тижні, зупинився, обсяги реалізації поступово знижуються, торговельні мережі поповнюють свої запаси. За останній тиждень найбільше реалізація знизилась по цукру (-27%), салу (-30%) та маслу вершковому (-50%), - написав Висоцький.

За його словами, також зменшується реалізація інших продуктів, на які спостерігався ажіотажний попит. Продажі гречку зменшилися на 17%, борошна – на 10%, цибулі – на 22%.

Запаси продуктів у 10 найбільших торговельних мережах країни (Фора, Наш край, Еко, Сільпо, Лоток, Білла, Седам, Ашан, ОРСП «Столичний», АТБ) станом на 1 квітня відносно середніх показників за минулий тиждень зросли наступним чином: запаси цукру виросли на 33%; олії соняшникової – на 36%; крупи гречаної – на 36%; молока жирністю 2,5% – на 39%; рису – на 42%; борошна пшеничного вищого гатунку – на 43%; макаронних виробів – на 47%; м'яса курей (тушки) – на 48%; масла вершкового жирністю 72,5% – на 48%.

Читайте також: МОЗ назвало умову відкриття ринків місцевою владою

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) відкрило справу проти постачальників продуктів харчування та найбільших мереж продовольчих магазинів Києва за фактом суттєвого подорожчання продуктів у столиці.

Раніше, 24 березня, АМКУ заявляв про зафіксоване у деяких регіонах подорожчання з початку березня гречаної крупи більш як на 50%, пшона – на 24%, цукру – на 16%. Значно зросли ціни в деяких мережах і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-