МВФ оцінив, як може вплинути коронавірус на глобальну економіку

МВФ оцінив, як може вплинути коронавірус на глобальну економіку

Укрінформ
Зростання глобальної економіки в 2020 році однозначно буде меншим, ніж минулого року через коронавірус, зниження цін на нафту та обмеження торгівлі і пересувань, однак це залежатиме він міжнародної взаємодії у відповіді на цей виклик.

Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За будь-якого сценарію, глобальне зростання в 2020 році опуститься нижче рівня минулого року, який становив 2,9 відсотка", - зазначив представник Фонду.

Водночас він підкреслив, що поки що важко спрогнозувати конкретні цифри, враховуючи невизначеність у зв'язку з розвитком подій навколо коронавірусу. "Безумовно, це залежить від того, як поширюватиметься, збільшуватиметься спалах", - зауважив Райс.

Читайте також: МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України

Він зазначив, що Фонд оприлюднить більш точні прогнози наступного місяця.

Представник МВФ також наголосив на важливості міжнародної координації в процесі реагування на виклики. У цьому зв'язку Райс закликав провідні економіки світу зробити додаткові внески, щоби допомогти найбіднішим країнам боротися із пандемією у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-