МВФ і Світовий банк через коронавірус проведуть глобальні збори у віртуальному форматі

МВФ і Світовий банк через коронавірус проведуть глобальні збори у віртуальному форматі

Заява
Укрінформ
Нинішні весняні збори МВФ і групи Світового банку відбудуться у віртуальному форматі - від зустрічі міжнародних делегацій у Вашингтоні вирішили відмовитися через коронавірус.

Про це повідомили у спільній заяві директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва та президент групи СБ Девід Малпасс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як і решта світу, ми глибоко занепокоєні розвитком ситуації з коронавірусом та людськими трагедіями навколо нього. Враховуючи дедалі більші проблеми, пов’язані з вірусом, керівництво МВФ та групи Світового банку, а також їхні виконавчі ради домовилися реалізувати спільний план адаптації весняних зборів 2020 року до віртуального формату", - зазначається в заяві.

Читайте також: МВФ і Світовий банк допоможуть небагатим країнам у протистоянні з коронавірусом

Керівники глобальних фінансових інституцій пояснили, що це робиться з метою гарантувати безпеку учасникам зборів, які мають відбутися у квітні.

"Ми продовжуємо бути повністю відданими продуктивному діалогу між усіма зацікавленими сторонами та будемо максимально використовувати наші можливості, пов’язані з ІТ та віртуальним зв’язком, аби провести основні консультації щодо політики членства", - підкреслили Георгієва і Малпасс.

Читайте також: МВФ прогнозує падіння світової економіки на 0,1% через коронавірус

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк двічі на рік (навесні та восени) проводять регулярні збори за участі глав держав, урядів, профільних міністерств і центробанків країн-членів. Найближчі такі збори були заплановані на першу половину квітня у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-