В ОП анонсували запуск сайту, який покаже структуру тарифів на газ по регіонах

В ОП анонсували запуск сайту, який покаже структуру тарифів на газ по регіонах

Укрінформ
Ціна газу як товару є найнижчою за останні чотири роки, тож підприємства теплокомуненерго, які ставляться до справи відповідально, уже зробили знижку для споживачів.

Про це в ефірі "Свободи слова" на ICTV сказала заступниця керівника Офісу Президента Юлія Ковалів, передає кореспондент Укрінформу.

"Ціна на газ як на товар є найнижчою за останні чотири роки", - зазначила Ковалів. І додала, що, на її думку, в тих містах, де мери є відповідальними, споживачі отримали знижку на тепло.

"Половина керівників теплових компаній є безгосподарними. Це велике питання, яке має контролювати місцева влада. Власниками понад 90% ТКЕ є місцева влада", - заявила заступниця керівника ОП.

За її словами, уряд до кінця місяця запустить сайт, де буде розкрито структуру тарифів на газ.

"До кінця місяця у нас буде окремий веб-сайт, де по кожному місту буде видно, якою є структура тарифу, за скільки ця компанія купує газ, якою є знижка. Кожен з нас, хто отримує платіжку за газ, має контролювати, чи ефективно ці гроші витрачаються", - наголосила Ковалів.

Читайте також: Оржель припустив, що постачати газ українцям зможуть обленерго та Укрпошта

Як повідомлялося, міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель заявив: попри те, що споживачі комунальних послуг у січні отримали дві платіжки за газ, у підсумку це не вплинуло на його ціну.

"Щоб споживач міг обирати постачальника, щоб він розумів структуру тарифу і з чого він складається, було ухвалено рішення на рівні незалежного регулятора про формування двох платіжок. Одна платіжка безпосередньо за транспортування газу та розподіл, а друга - це ціна товару", - пояснив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-