Верланов: У 2019 році українці задекларували майже 102 мільярди доходів

Верланов: У 2019 році українці задекларували майже 102 мільярди доходів

Інфографіка
Укрінформ
Торік українці задекларували 101,8 млрд грн доходів. Це на 39% більше, ніж у 2018 році. Всього ж з початку 2019 року громадяни України подали понад 638 тисяч декларацій про майновий стан.

Про це інформує пресслужба ДПС України.

У Державній податковій службі зазначили, що зростання кількості поданих декларацій відбулося майже в усіх регіонах України, що вплинуло й на збільшення податкових надходжень до бюджету.

«Рівень податкової культури громадян підвищується. Доказом цього є відповідні результати. Зі свого боку, ДПС максимально сприяє інформуванню українців та забезпечує надання якісного сервісу, щоб процедура декларування була доступною та максимально зручною для всіх громадян», – зауважив очільник ДПС Сергій Верланов.

Читайте також: Е-декларації: які нові дані треба вносити із 1 січня

Крім того, повідомляється, що за результатами декларування у 2019 році зросла сума податку на доходи фізичних осіб, що задекларована платниками до сплати. Вона сягнула понад 3,4 млрд грн, що на 46% більше, ніж за попередній рік.

Також на 63% зросла задекларована до сплати сума військового збору і склала майже 494 млн гривень.

Читайте також: Верланов: Податкова оштрафувала нелегальні АЗС на майже 100 мільйонів

Нагадаємо, у 2019 році надходження до загального фонду державного бюджету становили 457,3 млрд грн – на 17,1% (66,7 млрд грн.) більше, ніж у 2018 році. Таким чином, ДПС виконала свою частину надходжень до бюджету – вперше з початку 2011 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-